Исус доаѓа наскоро!

Веб-страницата за предупредување за превод е искрен обид за транскрипција на пораките на Нил В. Фризби од неговите беседи на ЦД. Целта е да се создадат повеќе можности за луѓето да се запознаат со овие инспирирани пораки, особено оние кои претпочитаат да читаат наместо да слушаат беседи преку формат на аудио ЦД.

Ве молиме, информирајте се дека сите грешки при препишувањето на овие пораки не треба да се припишуваат на оригиналните пораки, туку грешките од напорите за препишување; за што преземаме одговорност. Ние исто така ги охрабруваме луѓето да ги слушаат оригиналните ЦД пораки.

Луѓето кои сакаат да набават оригинални аудио ЦД-а, ДВД-а и книги на Нил Фризби можат да контактираат со канцеларијата на Нил Фризби од приложениот линк - www.nealfrisby.com  Исто така, за прашање во врска со овие транскрипции испратете ги пораките до нас преку нашата адреса за контакт.

Навистина сме на крајот на векот. Сонцето заоѓа на оваа голема нација и на целиот свет. Слободите какви што ги знаеме наскоро ќе исчезнат. Способноста да се биде сведок на ова вистинско евангелие наскоро се затвора. Овој народ започна со голема борба за слобода и право да го избере вистинското Божјо слово. Како што може да се види, големо прогонство доаѓа до сите народи кои веруваат во вистинскиот Бог. Овој месец ќе имаме специјален цитат од библиотеката на брат Фризби за да ја донесеме важноста на сведочењето во овој доцен час. Бог е со Својот народ за да изврши брзо, кратко и моќно дело, зашто ова е часот на искушение што Светото писмо толку често го спомнува. Свештеникот 3:10, „Бидејќи го чуваше словото на моето трпение, и јас ќе те чувам од часот на искушението, што ќе дојде врз целиот свет, за да ги испита оние што живеат на земјата“. А сега цитат од Нил Фрисби. Ова е навистина време за жетва! Само она што го правиме за Исус навистина ќе трае вечно. Сите други работи на земјата ќе исчезнат или ќе исчезнат! – „Но душата што верува е драгоцена пред Бога! – Ова веројатно ќе ви врати многу спомени, но сте ја слушнале старата госпел песна „Bringing In The Sheaves“. – Па, не останува уште многу време да се направи ова. – „Наскоро секое колено ќе се поклони пред Исус и секој јазик ќе се исповеда според Светото писмо! Нашето сведочење и спасување на душите ќе биде од најголема важност во времето кога ќе Го видиме! Тој знае се што ќе направи секој од нас!“ – „Денот е далеку поминат, сонцето е во нула час! Ноќта доаѓа како темна сенка што се шири кон нас! Итноста на духот вели: работете додека има светлина; зашто темнината на гревот и диктатурата наскоро ќе ја зафатат оваа планета“. Е. 43:10, „Вие сте мои сведоци“, вели Господ, и мојот слуга што го избрав, за да знаете и да ми верувате и да разберете дека јас сум тој; јас!“ Ние сме во часот на привлечната сила да одиме на автопатите и жива ограда! Поканата за повик за вечера е скоро завршена! – „Чујте го словото Господово; зашто се ближи Големата неволја проречена толку одамна. Како што некој гледа облак како доаѓа од далечина, така ненадејно ќе биде врз народот кој го заборавил својот Творец!“ – Верните ќе бидат земени и земјата ќе им се предаде на неправедните и злите! Ние сме во часот кога Тој рече: „Веднаш го става српот, зашто дојде жетвата! (Марко 4:29). Ова покажува дека ќе биде брза, брза и кратка работа. Како што рече: „Еве, доаѓам брзо“. – Прикажувањето на настаните ќе биде ненадејно и ќе се случи брзо! – Неочекувано изненадување за светот. И одеднаш глупавите ќе знаат дека избраните ги нема! „Затоа, сега, во жетвата на последниот дожд, почнува да се случува Неговото најважно, витално дело! Секој ден треба да имаме молитва во срцето додека привлечната сила на Светиот Дух ги внесува последните Господови деца. Светот е упатен кон некои изненадувачки и неочекувани појави за да го исполни пророштвото во врска со злобната отпадничка црква и влада! Во врска со овие теми и евангелската жетва, Господ ги исполнува пророштвата и дава секакви знаци за да ја потврди Неговата близина! „Небесата тоа го објавуваат, знаци во морето, и вулканскиот оган на земјата го предвидува! Море татне, а земјата трепери! Многу нации се на крајот. Опасни времиња! Но, исто така, знаеме дека по економските кризи Библијата зборува дека диктаторот ќе донесе светски просперитет и огромни промени, вклучително и структурни. (Дан. 8:25) – Значи знаеме дека сенката на римскиот принц е овде на земјата и е подготвена да крене! Исто така, значајни настани доаѓаат наскоро и во деновите што следат. Бидете сигурни и внимавајте на деновите што доаѓаат додека Бог ќе покаже многу пророчки знаци за крајот на векот! – „Полноќниот плач се наѕира на Неговите избраници“. – „Сигурно сето ова е доволно секој христијанин да биде трезен и буден. За знаците каде што ни кажуваат дека Тој е дури и пред вратата!“ Крај на цитатот. Ова писмо треба да го наведе секој христијанин да сфати дека итноста да сведочиме навистина е на нас и сите треба да вложат максимални напори. Овој месец го издаваме Том број еден - Книга со месечни писма (јуни 2005 до јули 2008 година) како и уникатно ДВД, „Кој сака“. (Видете ја понудата подолу.) - Довербата на сите партнери ќе продолжи со нивната важна поддршка за оваа витална порака. Бог им дал прекрасен благослов на сите што стоеле зад оваа служба. Навистина ја ценам сета поддршка што му беше дадена на ова министерство. Многу души се спасени и предупредени за овој доцен час во кој живееме.

Видеа и аудио

Кликнете на насловот

 

Пророчките свитоци на книгите на Нил Фризби

Сега е достапно во том I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX и X

Побарајте ги вашите прекрасни брошури сега!

За книги, ЦД-а и видеа
контактирајте не: www.nealfrisby.com
Ако во Африка, за овие книги и трактати
контактирајте не: www.voiceoflastrumpets.com
или јавете се на + 234 703 2929 220
или јавете се на + 234 807 4318 009

„Кога ќе нè нема, тогаш тие ќе веруваат“.